Shetlandstal de Koesteeg

e-mail: famgossen@hotmail.com

Fokmerries

Kleine maat: 

Hier ziet u Feetje van de Koesteeg. Feetje is een kroonmerrie uit de kroonmerrie Willemijn van de Koesteeg x Alco van de Gathe. Feetje heeft alle jeugdpremies gekregen, als 3-jarige merrie kreeg ze een 2e premie en de afgelopen 2 jaren beide keren een 1e premie. Hierdoor is zij dit jaar al op jonge leeftijd kroon geworden. Deze foto is genomen op de zomerkeuring in Vries waar Feetje aan kop liep in haar rubriek. Feetje is jeugdkampioen minimaat geweest. Op 3-jarige leeftijd was ze echter 87 cm. en daarmee valt ze net in de kleine maat. 

Vera van de Koesteeg:

Hier ziet u Vera van de Koesteeg, Vera is een dochter van de Kroon-Preferente 1e premiemerrie Raya van de Koesteeg x Krijn van Ruitersweide. Vera is inmiddels te oud om zelf nog in de keuringsbaan te mogen, wel is ze dit jaar mee geweest voor haar hengstveulen Laurens van de Koesteeg, Laurens werd reservekampioen veulens overige maten. Vera heeft in haar keuringscarrière vele 2e premies gehaald maar ook een felbegeerde 1e premie. Deze foto is gemaakt omdat onze dochter Eva met het jeugdvoorbrengen mee had gedaan en 1e was geworden samen met Vera. 

Vera wordt na een zware bevalling 2 jaar geleden niet meer drachtig, ze is verhuist naar buren die haar een liefdevolle oude dag geven. 


Hieronder Fleur van de Koesteeg, foto is gemaakt op de premiekeuring 2019 in Dalen. Fleur kreeg hier een 1e premie. Als veulen heeft ze met haar pootje in het draad vast gezeten, wekenlang gingen we naar de dierenarts voor verbinden en verzorgen. Bijna ieder jaar op de keuring liet de jury haar overstappen, litteken is altijd nog zichtbaar door geen haar. Iedere keer kreeg ze dan een 2e premie. Maar dit jaar eindelijk haar 1e premie, ze was ook in super conditie. Haar moeder Sanne van Warringshof is nu Kroon Preferent. Hieronder ziet u Hermelijntje van de Koesteeg. Hermelijntje is een dochter van de 1e premie kroonmerrie Willemijn van de Koesteeg x Ralph van de Schonenburg. Hermelijntje heeft dit jaar haar eerste veulen gekregen. Een merrieveulen die helaas na een paar dagen is overleden.