Shetlandstal de Koesteeg

e-mail: famgossen@hotmail.com

Fokmerries

Kleine maat: 

Hier ziet u Feetje van de Koesteeg. Feetje is een kroonmerrie uit de kroonmerrie Willemijn van de Koesteeg x Alco van de Gathe. Feetje heeft alle jeugdpremies gekregen, als 3-jarige merrie kreeg ze een 2e premie en de afgelopen 2 jaren beide keren een 1e premie. Hierdoor is zij dit jaar al op jonge leeftijd kroon geworden. Deze foto is genomen op de zomerkeuring in Vries waar Feetje aan kop liep in haar rubriek. Feetje is jeugdkampioen minimaat geweest. Op 3-jarige leeftijd was ze echter 87 cm. en daarmee valt ze net in de kleine maat. 
Hieronder Fleur van de Koesteeg, foto is gemaakt op de premiekeuring 2019 in Dalen. Fleur kreeg hier een 1e premie. Als veulen heeft ze met haar pootje in het draad vast gezeten, wekenlang gingen we naar de dierenarts voor verbinden en verzorgen. Bijna ieder jaar op de keuring liet de jury haar overstappen, litteken is altijd nog zichtbaar door geen haar. Iedere keer kreeg ze dan een 2e premie. Maar dit jaar eindelijk haar 1e premie, ze was ook in super conditie. Haar moeder Sanne van Warringshof is nu Kroon Preferent. Hieronder ziet u Hermelijntje van de Koesteeg. Hermelijntje is een dochter van de 1e premie kroonmerrie Willemijn van de Koesteeg x Ralph van de Schonenburg. Hermelijntje heeft dit jaar haar eerste veulen gekregen. Een merrieveulen die helaas na een paar dagen is overleden. 

Lara van de Koesteeg (Raya van de Koesteeg Kroon-pref. x Edgar van de Menger), Lara wordt dit jaar 4. Ze is vorig jaar met een mooie score opgenomen in het stamboek en haalde een 1e premie, hier een foto tijden de ereronde in 2019 op de premiekeuring in Dalen.   

Lonneke van de Spoorlijn

Lonneke is een 4-jarige aangekochte merrie v. Euforie van de Wechterholt, Lonnke is drachtig